Κόσμος Σταϊκούρας: «Εντός εβδομάδας ξεκινά η καταβολή των 800 ευρώ»

Σταϊκούρας: «Εντός εβδομάδας ξεκινά η καταβολή των 800 ευρώ»

-

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται στους δικαιούχους που πλήττονται από τον κορωνοϊό, το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το ειδικό επίδομα θα καταβληθεί σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ Σταϊκούρας επισήμανε ότι η υγειονομική κρίση θα προκαλέσει μεν ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, αλλά η κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δισεκ. ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξή της, πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων.

«Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων.

«Με τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%. Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επαναλήψεις του προβλήματος μέσα στη χρονιά.

Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση. Λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι.

Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού» σημείωσε.

«Τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά όπλα στη μάχη σήμερα, άλλα κρατάμε και εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση. 15,7 δισεκ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο… Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Κλείνοντας δε τόνισε πως «Πρόκειται για μαραθώνιο όχι αγώνα ταχύτητας, να μείνουμε μακριά από μαξιμαλισμούς.

Χρειάζεται σχεδιασμός σε βάθος μηνών και ετών.

Το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση».

Πηγή: lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυο νεκροί και 13 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τι ανέφερε στην επίσημη ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 47χρονος οικοδόμος – Καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν

Ο άτυχος εργάτης δούλευε στο υπό κατασκευή εργοτάξιο του οδικού άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ